Друга після ArcelorMittal: Tata Steel і Thyssenkrupp хочуть об'єднати сталевий бізнес в Європі з виручкою 15 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Друга після ArcelorMittal: Tata Steel і Thyssenkrupp хочуть об'єднати сталевий бізнес в Європі з виручкою 15 млрд євро

Фондовий ринок
222
Tata Steel і Thyssenkrupp підписали меморандум про порозуміння, згідно з яким компанії об’єднають свої сталеві активи в Європі в паритетне СП з річною виручкою 15 млрд євро і виробництвом 21 млн тонн прокату на рік.
Як йдеться в повідомленні індійської компанії, синергія попередньо оцінюється сторонами угоди в 400-600 млн євро на рік.
Нова компанія стане другим за величиною виробником сталі в Європі після ArcelorMittal.
СП зі штаб-квартирою в Амстердамі отримає назву Thyssenkrupp Tata Steel. Його штат буде налічувати близько 48 тис. осіб на 34 підприємствах, які розташовані, зокрема, у Великобританії, Німеччині та Нідерландах.
При цьому об’єднання компаній призведе до скорочення до 2 тис. робочих місць в адміністрації і до 2 тис. – на виробництві. Звільнення також будуть поділені приблизно навпіл між Thyssenkrupp і Tata Steel, повідомляється в прес-релізі німецької компанії.
За умовами угоди, обидві компанії отримають рівне представництво у керівництві та наглядовій раді СП.
Для укладення остаточної угоди операція повинна отримати схвалення з боку акціонерів сталевиробників і регулюючих органів. Підписання фінальної угоди заплановано на початок 2018 року, завершити угоду планується до кінця наступного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас