Зубко заявив бізнесменам про інвестиційну привабливість сфери водозабезпечення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко заявив бізнесменам про інвестиційну привабливість сфери водозабезпечення

Казна та Політика
213
Інвестиційні перспективи сфери управління водними ресурсами та водозабезпечення в Україні є очевидні.
Про це під час зустрічі з європейською бізнес спільнотою повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
“Для України сфера управління водними ресурсами, водозабезпечення та водовідведення є перспективною для залучення інвестицій та розвитку малого і середнього бізнесу”, – заявив Зубко.
На його думку, сьогодні питання водозабезпечення України є гострим і актуальним.
«Так, перед нами стоять оперативні завдання щодо забезпечення водою Донецької і Луганської областей у зв’язку з постійними обстрілами російськими бойовиками цих територій, а також монопольним становищем однієї водопостачальної компанії. Зокрема, шукаємо й альтернативні шляхи щодо водозабезпечення Маріуполя», – зауважив Зубко.
Крім того, за його словами, забезпечення водою є глобальним світовим питанням, вирішення якого вимагає і зусиль України.
«Через зміну кліматичного поясу піднімається рівень підземних вод. Раніше ця проблема стосувалася лише Миколаївської, Херсонської і Запорізької областей. Але наразі – вже і Черкаської області та низки інших регіонів. Це питання важливе як з огляду забезпечення людей водою, так і насамперед щодо її якості. Цієї осені плануємо провести стратегічну сесію щодо розробки стратегії управління водними ресурсами, водозабезпечення малих міст, вирішення проблем з водопостачання Донбасу. Залучимо наукові інституції, адже нам потрібні саме технічні рішення, міжнародних партнерів та бізнес, для якого інвестиційні перспективи цієї сфери очевидні», – наголосив віце-прем’єр.
Він нагадав, що Європейська стратегія та Закон «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення» передбачає забезпечення централізованим водопостачанням населених пунктів із населенням 2 тисячі і більше.
“Це індикатор, до якого маємо дійти”, – заявив Зубко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас