Nokia і LG визначилися з розміром ліцензійних платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia і LG визначилися з розміром ліцензійних платежів

Фондовий ринок
619
Рішення, прийняте Міжнародним арбітражним судом Міжнародної торгової палати, дозволить фінській компанії, починаючи з поточного кварталу, отримувати додатковий дохід завдяки ліцензійним платежам південнокорейського виробника.
Фінська компанія заявила, що також отримає від LG разовий платіж, сума якого не розкривається. Втім, також невідомо, яким буде розмір ліцензійних виплат корейської компанії.
Про підписання ліцензійної угоди з виплатою роялті між Nokia і LG було оголошено в 2015 році. Два роки знадобилося арбітражному суду, щоб визначити розмір та строки виплати роялті згідно з цією угодою.
Нещодавно Nokia підписала ліцензійні угоди з найбільшими виробниками мобільних телефонів Samsung Electronics і Apple, а також з китайською технологічною компанією Xiaomi Technology.
Патентний підрозділ приніс Nokia в першій половині 2017 року дохід у розмірі 616 млн євро, що становить всього 6 % виручки компанії за цей період. Разом з тим ліцензійні платежі є дуже прибутковими, а основний бізнес Nokia — виробництво обладнання для телекомунікаційних мереж — поки що страждає від спаду в галузі.
Аналітик фінської дослідницької фірми Inderes Міхаель Раутанен (Mikael Rautanen) зазначив, що дохід Nokia від угоди з LG буде явно меншим за дохід від угоди з Apple, який, за його оцінками, становитиме щорічно близько 250 млн євро.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас