Оператори енергосистем України та Білорусі домовилися про аварійну взаємодопомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператори енергосистем України та Білорусі домовилися про аварійну взаємодопомогу

Енергетика
141
Держкомпанія “Укренерго”, що займається диспетчерським управлінням Об’єднаною енергосистемою України, уклала договори з білоруським “Біленерго” і республіканським унітарним підприємством електроенергетики “Об’єднане диспетчерське управління” (РУПОДУ”) про надання аварійної взаємодопомоги в режимі паралельної роботи енергосистем України і Білорусі, повідомила прес-служба “Укренерго”.
Також були досягнуті домовленості про продовження співпраці в комерційному обміні електроенергією між енергосистемами країн.
У січні-серпні 2017 року Україна збільшила експорт електроенергії в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року на 60,9% – до 176,2 мільйона доларів. При цьому 55,5% виручки від експорту припадало на поставки електроенергії до Угорщини, близько 22% – до Молдови і близько 18% – до Польщі.
Національна енергетична компанія “Укренерго” здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію Об’єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас