ШІ у страхуванні залучає величезні інвестиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ у страхуванні залучає величезні інвестиції

Технології&Авто
410
Страхові компанії використовують ШІ для попередження нещасних випадків і скорочення виплат. Це призвело до восьмиразового збільшення інвестицій у галузь, пише Reuters.
Технології, що дозволяють страховим компаніям заощадити, призвели до стрибка інвестицій в європейський страховий ринок до $400 млн в першій половині 2017 року. Рік тому обсяг інвестицій склав всього $50 млн.
Найбільший сплеск інвестицій в страхові компанії відбувся у Великобританії, незважаючи на те, що країна залишає ЄС: за перші шість місяців 2017 року обсяг залучених коштів в галузь досяг $279 млн. При цьому, як показав аналіз компанії Accenture, всього рік тому інвестиції в страхові компанії склали лише $9 млн. В країнах континентальної Європи інвестиції зросли з $37 млн до $134 млн.
Технології на базі ШІ краще запобігають нещасні випадки. З’явилися системи, які попереджають кораблі про піратів, а також додатки, що нагадують водіям про необхідність купівлі кави в нічних рейсах.
Раніше взаємодія страхових компаній із клієнтами відбувалася тільки після страхового випадку. Сьогодні ж завдяки технологіям компанії прагнуть частіше спілкуватися з клієнтами, заохочуючи більш безпечну поведінку.
«Нові технології можуть змінити правила гри, від принципів виплати компенсацій до істотного зниження ризиків», — говорить Саймон Тотман, керівник напрямку страхових досліджень Accenture у Великобританії та Ірландії.
Крім того, страхові компанії використовують блокчейн для захисту персональних даних і машинне навчання для аналізу потенційно небезпечних ситуацій. До того ж нові технології, такі як безпілотні автомобілі, літальні апарати і програмне забезпечення для розпізнавання голосу відкривають ще більше можливостей для розвитку страхового ринку.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас