Японські інженери створили гнучкі водонепроникні фотоелементи (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японські інженери створили гнучкі водонепроникні фотоелементи (фото)

Технології&Авто
411
Група японських інженерів розробила гнучкі сонячні панелі з водонепроникним покриттям. Такі фотоелементи можна буде вбудовувати в портативні пристрої для моніторингу здоров’я та фізичної активності. Результати дослідження були опубліковані в журналі Nature Energy.
Вчені з Інституту фізико-хімічних досліджень RIKEN і Токійського університету створили ультратонкі сонячні модулі, які витримують стиснення, розтягування і навіть занурення під воду. Для цього з обох боків фотоелементи покрили еластичною водонепроникною еластомірною плівкою. Еластомерне покриття захищає модулі від води і повітря, але при цьому не перешкоджає надходженню сонячного світла.
При виготовленні модулів японські інженери використовували матеріал PNTz4T, який вони розробили раніше. Фотоелементи розташували на париленовій плівці товщиною 1 мкм, після чого покрили шарами еластомерів.

Енергоефективність тонких сонячних батарей склала 7,9%, при цьому вони генерували 7,86 мілліватт на кв. см. При впливі симульованого сонячного світла в 100 мілліватт на кв. см щільність струму доходила до 13,8 міліампер на кв. см.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас