У Президента висловилися про пільгове розмитнення авто на європейській реєстрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Президента висловилися про пільгове розмитнення авто на європейській реєстрації

Казна та Політика
9552
Створення преференцій для окремих груп платників податків, які потребують пільгового розмитнення автомобілів, не є нормальною ситуацією. Таку думку озвучив заступник голови Адміністрації Президента України з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ Дмитро Шимків.
«Вважаю, що створення преференцій для окремих верств населення, які на цьому спекулюють, є ненормальним підходом з точки зору розвитку економіки. Тим більше, що вживані автомобілі, які ввозяться, створюють загрозу на дорогах», — підкреслив Дмитро Шимків.
На думку Дмитра Шимківа, водії таких автомобілів поводяться небезпечно і неадекватно. Вони часто стають винуватцями ДТП, втікають з місця аварії. Відмовляються нести будь-яку відповідальність за свої дії.
«Вартість таких автомобілів – $1-2 тис. Їх власники часто не страхують свої автомобілі і, потрапляючи в ДТП, кидають автівки на дорогах, щоб не оплачувати збитки. Кількість ДТП з такими авто велика. І коли ми говоримо, що хтось не повинен платити митний збір, це неприпустимо», — зазначив Дмитро Шимків.

Довідка Finance.UA:

  • 6 вересня власники нерозмитнених авто мітингували в центрі Києва.
    Також ДФС повідомляла, що понад 63,9 тис. транспортних засобів комерційного і особистого користування з іноземною реєстрацією, ввезених протягом 2015-2017 років у режимі транзиту та тимчасового ввезення, знаходяться в Україні з порушенням терміну.
  • Сьогодні існує два варіанти легалізації іноземного авто: якщо у автомобіля залишилася зарубіжна реєстрація, то з ним можна заїхати в транзитному режимі і розмитнити автомобіль протягом 10 днів.
  • Якщо машина знята з іноземної реєстрації в країні, де її купували, то повинні бути транзитні номери. Необхідно мати свідоцтво про реєстрацію інформації про зняття з обліку, техпаспорт.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас