Київенерго модернізує виробництво, щоб зекономити 50 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київенерго модернізує виробництво, щоб зекономити 50 млн грн

Енергетика
235
На столичній ТЕЦ-6 встановили тепловий утилізатор. Це інноваційне обладнання дозволить отримувати додаткову енергію у розмірі 10-ти відсотків без спалювання газу. А також знизити викиди шкідливих речовин в атмосферу.
“Це по суті справи екологічно чистий проект, це по суті справи найефективніший проект в Україні, і я думаю, що він має право на життя для подальшого розвитку і установки на інших котлах. Це дасть можливість компанії: перше – утримувати собівартість продукції, друге – підвищувати її якість, третє – робити все можливе, щоб екологічна складова в місті Києві була чиста”, – заявив гендиректор Олександр Фоменко.
Нова технологія дозволить економити щороку 50 мільйонів гривень. А додаткові гігокалорії забезпечать теплом та гарячою водою цілі масиви.
“Ось якщо взяти 25 гігокалорій, якщо брати навантаження – це близько 600 будинків по гарячій воді. Це ми забезпечимо тільки за рахунок цього теплоутилізатора. Я говорю щодо гарячої води. Якщо брати по опаленню – це десь 0,9, це десь близько 30 будинків. 30 будинків ми будемо опалювати цим теплом, яке будемо забирати”, – повідомив директор СВП “Київські ТЕЦ” Юрій Гладишев.
Починаючи з 2012 року, Київенерго інвестувало в генеруючі потужності більше мільярда гривень. Та компанія продовжує потерпати від несплати населенням комунальних послуг. Сумарно борг столиці за спожите тепло станом на 1 вересня становить два и шість мільярда гривень.
Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв повідомив, що “сьогодні господарства певною мірою страждають від недостатніх платежів”.
“Зверталися на початку літа і зараз ще говоримо, щоби кияни використали оцей літній період, коли платіжки не мають в собі нарахувань за опалення, вони не такі великі, принаймні якщо накопичилися борги, спробувати розрахуватись, або реструктуризувати заборгованість для того, щоб просто не накопичувати ці борги”, – сказав він.
Зараз інших коштів для сплати за спожитий газ, аніж розрахунки споживачів, у компанії немає. Тому фінансова недисциплінованість користувачів, кажуть у Київенерго, може поставити під загрозу стабільну роботу у новому опалювальному сезоні.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас