Розпізнавання облич буде у всіх гаджетах до 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розпізнавання облич буде у всіх гаджетах до 2020 року

Технології&Авто
469
Система розпізнавання облич, за яку критикують новий iPhone X, вже в найближчі роки стане стандартною функцією для смартфонів, планшетів і взагалі всіх натільних пристроїв, повідомляє Business Insider.
Прем’єра iPhone X минулого тижня наробила багато галасу, але найбільш обговорюваною функцією нового смартфона став Face ID — система розпізнавання облич для розблокування телефону. Дуже багато людей стурбовані порушенням такою технологією права на недоторканність приватного життя, включаючи представників підкомітету Сенату США щодо конфіденційності, технологій і законності, які поцікавилися, яким чином Apple збирається убезпечити від злому «відбитки облич» користувачів.
Декому сама ідея, що твій телефон знає, як ти виглядаєш, здається моторошною. Але, можливо, ми до цього звикнемо. У прогнозі Acuity Market Intelligence сказано, що до 2019 року у всіх смартфонах будуть вбудовані ті чи інші біометричні технології.
За даними порталу Statista, біометрія і, насамперед, технологія розпізнавання облич буде в 100% всіх гаджетів вже до 2020 року. Це доводить, що Apple ще на крок випереджає конкурентів.
Системи штучного інтелекту йдуть набагато далі простого розпізнавання облич користувачів смартфонів. Алгоритми на основі аналізу безлічі фотографій вчаться розпізнавати людські емоції і навіть визначати IQ і політичні погляди.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас