У Британії побудують дороги, що генерують електрику від трафіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії побудують дороги, що генерують електрику від трафіку

Технології&Авто
451
Британські дослідники шукають найкращі сучасні матеріали для будівництва доріг і тротуарів, які зможуть генерувати електроенергію. Їх установка і обслуговування обійдеться муніципалітетам у 20% від суми, яку зазвичай витрачають на освітлення вулиць, повідомляє Sciencedaily.
Інженери з Університету Ланкастера працюють над створенням п’єзоелектричної кераміки, яка вбудовується в дорожню поверхню і генерує електрику від проїжджаючого транспорту.
Дослідницький проект під керівництвом професора Мохаммеда Саафі представив конструкцію та спосіб оптимізації відновлення енергії в розмірі одного-двох мегават енергії з кілометра в умовах стандартного трафіку — це приблизно 2-3 тисячі машин на годину.
Зібраної таким чином енергії буде достатньо, щоб забезпечити електрикою 2-4 тисячі вуличних ліхтарів. Крім очевидних плюсів для навколишнього середовища, це допоможе істотно знизити витрати платників податків. Судячи з підрахунків дослідників, встановлення та обслуговування системи збору і конвертації енергії дорівнюватиме 20% від суми, яку муніципалітет зазвичай витрачає на освітлення вулиць. Тобто, замість £3600 на день, це буде коштувати приблизно £720.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас