Підготовка енергосистеми до зими: ДТЕК отримав п'яту партію вугілля з ПАР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підготовка енергосистеми до зими: ДТЕК отримав п'яту партію вугілля з ПАР

Енергетика
183
Порт «Южний» 18 вересня прийняв п’яте судно з ПАР, яке доставило 75 тис. тонн антрациту для ДТЕК.
Про це Укрінформу повідомили в прес-службі компанії.
«18 вересня в порт «Южний» прибуло п’яте судно з ПАР, яке доставило 75 тис. тонн антрациту для теплоелектростанцій ДТЕК. У порту одночасно розвантажується відразу два балкери з імпортним антрацитом, що дозволить ТЕС компанії накопити ресурс для стабільної роботи в опалювальний період», – повідомляє ДТЕК.
Балкер «MIN SHENG 1» пришвартувався в порту о 22:30. Процес розвантаження займе орієнтовно три доби. При цьому балкер «Semiramis» з 80 тис. тонн антрациту, що прибув в «Южний» 17 вересня, за станом на 8:00 на сьогодні розвантажено на 85%. Усе імпортне вугілля вирушить на склади Придніпровської та Криворізької ТЕС, які допомагають покривати нестачу потужності в енергосистемі.
«ДТЕК поставив для вітчизняної енергетики вже 375 тис. тонн антрациту з ЮАР. Ці обсяги дозволили нормально пройти літній період пікових навантажень на енергосистему країни. У жовтні ми чекаємо прибуття в Україну ще 150 тис. тонн південноафриканського вугілля для того, щоб створити необхідні запаси ресурсу на складах наших ТЕС напередодні опалювального сезону», – прокоментував комерційний директор ДТЕК Енерго Віталій Бутенко.

Довідка Finance.UA:

  • 15 березня Рада нацбезпеки ухвалила рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО.
  • У зв’язку з блокадою поставок вугілля з окупованих регіонів Донбасу, було введено надзвичайний стан в енергетиці, оскільки заборона на ввезення палива унеможливлювала наявність антрациту на українських ТЕС, які виробляють електрику.
  • У зв’язку з цим у Міненергетики було прийнято рішення розпочати поставки вугілля з ПАР, Австралії і США.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас