У Мінфіні розповіли, куди підуть гроші від першого з 2014 року випуску облігацій зовнішньої держпозики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, куди підуть гроші від першого з 2014 року випуску облігацій зовнішньої держпозики

Кредит&Депозит
398
Міністерство фінансів направить кошти від розміщення облігацій зовнішньої державної позики України на 3 млрд дол. за вирахуванням витрат на викуп єврооблігацій 2015 року, що становить 1,318 млрд дол., на фінансування загального фонду держбюджету.
Відповідно до затверджених Кабінетом міністрів умов розміщення єврооблігацій України на 3 млрд дол., в рамках випуску будуть емітовані папери на 1,682 млрд дол. Для обміну та/або викупу облігацій зовнішніх державних позик України 2015 року та виплати нарахованих відсотків за цими паперами.
«Інші надходження від нового випуску будуть використані для фінансування загального фонду державного бюджету», – повідомляється на сайті Міністерства фінансів. Міністерство фінансів очікує надходжень коштів у результаті першого з 2014 року випуску облігацій зовнішньої державної позики на 3 млрд дол. 25 вересня 2017 року.
«Очікується, що новому випуску буде присвоєно рейтинг не нижче «B-» рейтинговим агентством Standard & Poor’s і «B-» рейтинговим агентством Fitch», – зазначили в Мінфіні. Коментуючи угоду, міністр фінансів Олександр Данилюк назвав її важливою подією в макроекономічній та фінансовій історії України.
«Це результат напруженої роботи і відданості українського народу і об’єднаних зусиль президента України, уряду і парламенту, які кардинально змінили нашу країну протягом останніх трьох років», – сказав він. За інформацією Мінфіну, головними організаторами угоди виступили BNP Paribas, Goldman Sachs і J.P. Morgan.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас