Україна залучила $3 млрд від розміщення єврооблігацій терміном на 15 років - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна залучила $3 млрд від розміщення єврооблігацій терміном на 15 років - Порошенко

Казна та Політика
693
Україна розмістила єврооблігації на $3 мільярди під 7,375% річних з 15-річним терміном погашення, заявив президент Петро Порошенко.
“Сьогодні ми можемо підбити перші підсумки. Україна вийшла на ринок запозичень і залучила $3 млрд. Причому залучила на рекордний термін – ніколи до цього Україна не залучала такого обсягу, ніколи не залучала на термін 15 років. Це неймовірно позитивна оцінка інвесторами реформ, які відбуваються в Україні. Це коли кожен інвестор своїм доларом голосує за успіх реформ”, – сказав він в ході зустрічі з міжнародними інвесторами в Нью-Йорку (США) в понеділок.
За словами глави держави, прибутковість випуску єврооблігацій склала 7,375%.
“Ми сьогодні вже маємо перші цифри запозичення: якщо попередні папери – “короткі папери” коштували 7,75%, то на сьогоднішній день їх ціна зменшена до 7,375%, і це економія коштів державного бюджету на обслуговування зовнішнього боргу”, – сказав П.Порошенко.
Він також зазначив, що раніше Україна здійснювала запозичення і лише накопичувала борги, але “сьогоднішнє запозичення є фінансовою подушкою, фінансовою платформою для проведення подальших реформ”.
П.Порошенко подякував партнерам України – Міжнародному валютному фонду, Світовому банку, Міжнародній фінансовій корпорації, Європейському банку реконструкції і розвитку, які спільно з Україною “проводили реформи і на сьогоднішній день світ визнає їх ефективність”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас