До 2021 року вугільні електростанції в США стануть нерентабельними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2021 року вугільні електростанції в США стануть нерентабельними

Енергетика
528
Згідно з дослідженням фінансового аналітичного центру Carbon Tracker, на початок 2020-х років вугільні електростанції в США стануть абсолютно нерентабельними через поширення станцій c парогазовим циклом. Якщо ж американські регулятори і бізнес продовжать наполягати на збереженні вугільної енергетики, то через п’ять років споживачі будуть втрачати по $10 млрд на рік, пише CleanTechnica.
Доповідь Carbon Tracker – перше дослідження, яке дозволяє вивчити економіку кожної вугільної електростанції в США і представити інвесторам доводи на користь їх закриття. За останні три роки близько 30 ГВт вугільних потужностей були закриті, а генерація електрики за допомогою вугілля скоротилася на 13%. У найближчі кілька років експлуатаційні витрати на вугільні станції будуть вище розрахункової вартості газу і відновлюваних джерел енергії, йдеться в звіті. А це означає, що їх закриття повинно стати масовим.
До середини 2020-х будувати парогазові установки буде дешевше, ніж експлуатувати 78% існуючих вугільних електростанцій в США. Використання сили берегового вітру і здешевлення сонячної енергії також будуть знецінювати вугільну енергетику. Якщо вугільні станції не будуть закриті до 2021 року, то споживачі щорічно втрачатимуть $10 млрд, фактично субсидуючи неефективні вугільні станції. Для порівняння, це 10% загальних витрат на електроенергію штату Кентуккі, 9% – штату Індіана і 7% – Мічигану і Вайомінгу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас