Американська оборонна корпорація купує Orbital ATK за $7,8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська оборонна корпорація купує Orbital ATK за $7,8 млрд

Фондовий ринок
603
Американська оборонна корпорація Northrop Grumman Corp. купує постачальника технологій для аерокосмічної і оборонної промисловості Orbital ATK Inc. за $7,8 млрд.
Як повідомляється в прес-релізі Northrop Grumman, компанія заплатить $134,5 за акцію Orbital, що передбачає 22%-ву премію до вартості акцій останньої на закриття ринку в п’ятницю.
Крім цього, Northrop візьме на себе борг Orbital в розмірі $1,4 млрд, і з урахуванням боргу сума операції складе близько $9,2 млрд.
Угода була одноголосно схвалена радами директорів обох компаній.
Угода вимагає схвалення відповідних регуляторів, а також акціонерів Orbital ATK, і, як очікується, буде закрита в першому півріччі 2018 року.
Це вже друга велика угода в аерокосмічному секторі, оголошена у вересні 2017 року. Раніше в цьому місяці американський інжиніринговий концерн United Technologies Corp. повідомив про придбання виробника електронного обладнання для авіації Rockwell Collins за $23 млрд.
Купівля Orbital дозволить Northrop Grumman збільшити фокус на розробці військових авіаційних і космічних систем, а також розширити коло операцій за рахунок включення в нього бізнесу в сфері систем протиракетної оборони, який швидше зростає.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас