Єврогрупа підтримує зміни в оподаткуванні IТ-компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврогрупа підтримує зміни в оподаткуванні IТ-компаній

Світ
1082
Міністри фінансів Європейського союзу (Єврогрупа) висловили обережну підтримку реалізації нових правил оподаткування високотехнологічних гігантів, таких як Google (входить до холдингу Alphabet) і Facebook.
Однак вони підкреслили, що необхідно знайти довгострокове глобальне рішення цього питання, в тому числі в США, повідомляє MarketWatch.
Керівники фінансів блоку ЄС домовилися про те, щоб рухатися вперед в пошуку поліпшення способів оподаткування цифрових послуг, хоча міністри розійшлися в думках про те, як діяти.
“Попри деякі розбіжності, ми в підсумку прийшли до кількох спільних висновків”, – заявив Томас Тиністе, міністр фінансів Естонії, де проходила зустріч Єврогрупи. “Усі погодилися з тим, що проблема існує”, – сказав він, маючи на увазі неадекватне оподаткування технологічних компаній.
Останнім часом у Європі поширюється боротьба з заниженням і ухиленням від сплати податків для того, щоб запевнити громадян в тому, що великі компанії виплачують до бюджету справедливі суми. ЄС прагне модернізувати корпоративне оподаткування, традиційні правила якого засновані на наявності фізичних активів і діяльності компаній, і додати в нього віртуальні операції, такі як цільова реклама при інтернет-пошуку для користувачів з тих країн, де у компанії немає постійного представництва.
Одним з короткострокових планів, що обговорювалися на зустрічі Єврогрупи, була пропозиція Франції, підтримана Німеччиною, Італією та Іспанією, щодо введення “зрівняльного податку” на виручку, отриману в Європі цифровими компаніями. Але ця ініціатива підняла питання про те, як він буде реалізований.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас