ГПУ з'ясовує причину анулювання кіпрською філією ПриватБанку рахунків компаній Суркісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ з'ясовує причину анулювання кіпрською філією ПриватБанку рахунків компаній Суркісів

Кримінал
582
Головне слідче управління Генеральної прокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017100000000558 за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Міністерства фінансів, Національного банку України та “ПриватБанку” та за фактом невиконання ними рішення Печерського суду Києва від 9 лютого 2017 року.
Про це свідчить рішення зазначеного суду від 12 вересня 2017 року. Згідно з документом, слідством встановлено, що компанії Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP (пов’язують з братами Суркісами) уклали депозитні договори з кіпрською філією “ПриватБанку” на загальну суму понад 300 млн доларів.
При цьому, в даний час умови договорів не виконуються, відсотки за депозитами не виплачуються, а самі рахунки анульовані. Суд задовольнив клопотання слідчих і надав їм доступ до речей і документів “ПриватБанку”, що зберігаються в Міністерстві фінансів.
Нагадаємо, 25 липня Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив позов 6 компаній, які пов’язують з українськими бізнесменами Ігорем і Григорієм Суркісами, до Нацбанку України (НБУ), Фонду гарантування вкладів, Міністерства фінансів і “ПриватБанку”, щодо незаконності націоналізації останнього.

Довідка Finance.UA:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку.
     
  • В результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд грн.
  • 1 липня 2017 року настав термін внесення застав за пов’язаними кредитами у Приватбанку, однак колишні бенефіціари фінустанови Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали свої зобов’язання.
  • У зв’язку з невиконанням зобов’язань колишніх власників “Приватбанку” влада почала процедуру примусового стягнення боргів.
  • За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, колишні акціонери можуть потрапити під кримінальну відповідальність.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас