Коли українським вкладникам підвищать відсотки: у НБУ пояснили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли українським вкладникам підвищать відсотки: у НБУ пояснили

Кредит&Депозит
2488
Українські банки не почнуть підвищувати ставки за гривневими депозитами населення, поки Нацбанк не підвищить свою облікову ставку в разі посилення інфляційних ризиків.
Таку думку озвучила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
Чим дешевше буде обходитися банкам залучений ресурс, тим більша ймовірність запуску кредитування.
«Поки ми бачимо зниження ставок. Зв’язок між інфляцією, ключовою ставкою НБУ і депозитними ставками є завжди. І існує проміжок часу, під час якого вони реагують і залежать один від іншого. Ми раніше знижували ключову ставку. На сьогодні на це відреагував депозитний ринок. Оскільки ми ставку поки не піднімаємо, сподіваємося, що і депозити не будуть дорожчати. Це сприятиме подальшому здешевленню кредитів і відновленню економіки», – сказала Рожкова.
Вона запевнила, що відтік коштів з банківської системи припинився.
«Основний приплив фізосіб йде в гривні. Юридичні особи ніколи не були драйвером зростання депозитів. Сьогодні вони повинні відновлювати свою діяльність, на яку необхідні оборотні кошти», – підкреслила заступник голови НБУ. Хоча і зробила один виняток. Відтік на початку року ми більше пов’язували з націоналізацією Приватбанку. Загальний відтік по валютних вкладах з початку року і станом на вчорашній ранок – $37 млн. Це – нічого. І ці коливання нормальні. Ми не бачимо проблем», – зауважила Рожкова.
Нагадуємо, що на порталі Finance.UA працює спеціальна програма Бонус до депозиту. З її допомогою можна істотно збільшити процентну ставку за вкладом!
Як це зробити? Всього три кроки:
1. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.UA.
2. Вибирайте зручну для Вас програму від банків у гривні, доларах або євро.
3. Оформляйте заявку на сайті!
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас