Шахраї за 3 роки видурили у бізнесмена з Саудівської Аравії майже $0,5 млн на купівлю землі в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї за 3 роки видурили у бізнесмена з Саудівської Аравії майже $0,5 млн на купівлю землі в Україні

Кримінал
659
Правоохоронці викрили групу шахраїв, які під виглядом продажу землі в кількох областях України отримали від громадянина Саудівської Аравії близько $500 тис.
Як повідомила прес-служба прокуратури Києва в понеділок, ці земельні ділянки пропонувалися для продажу в мальовничих місцях Київської, Львівської та Черкаської областей.
Організатором шахрайської схеми виявився 37-річний уродженець Королівства Марокко, а його співучасниками – четверо жителів Київської, Львівської та Миколаївської областей. Ці особи майже три роки вводили в оману іноземного бізнесмена, який вибирав в Україні земельні ділянки для облаштування відпочинкових комплексів.
Для правдоподібності кожен з учасників злочинної групи виконував свою роль (нотаріусів або власників ділянок). Крім того, зловмисники використовували підроблені правовстановлюючі документи, щоб переконати іноземця в автентичності та законності своїх дій.
За результатами досудового слідства, організатор злочину був затриманий під час отримання від потерпілого грошових коштів в якості оплати за чергову земельну ділянку. В даний час за клопотанням прокуратури підозрюваний перебуває під вартою, його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).
З чотирма спільниками проводяться слідчі дії. Вирішується питання про оголошення їм про підозру і обрання запобіжного заходу з урахуванням ролі кожного з них у вчиненні шахрайських дій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас