Власники заводів, газет, пароплавів: де живуть і чим заробляють найбагатші люди планети? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники заводів, газет, пароплавів: де живуть і чим заробляють найбагатші люди планети?

Світ
2368
За даними нещодавнього рейтингу агентства Bloomberg, найбагатші люди заробили свої капітали в сфері технологій. В десятці найбагатших людей світу їх відразу п’ятеро: засновник Microsoft Білл Гейтс, творець інтернет-магазину Amazon Джефф Безос, отець Facebook Марк Цукерберг, а також два Ларрі: Еллісон і Пейдж – перший є співзасновником другого за величиною виробника програмного забезпечення Oracle, а його тезка Пейдж разом з Сергієм Бріном заснували Google.
Сумарні капітали мільярдерів з технологічної галузі майже вдвічі перевершують активи людей, які заробили мільярди в інших сферах діяльності – в вересні на технології припадав майже трильйон доларів, в той час як багатогалузеві мільярдери зосередили в своїх руках менше 650 мільярдів доларів.
З них в десятку найбагатших людей планети потрапили двоє: на четвертому місці інвестор і засновник холдингової компанії Berkshire Hathaway Уоррен Баффет, а на шостому – мексиканець Карлос Слім з інтересами в сфері роздрібної торгівлі, гірничодобувної та хімічної промисловості і телекомунікацій.
Piccy.info - Free Image Hosting
Восьмим у списку найбагатших людей світу стоїть француз Бернар Арно, якому належить контрольний пакет найбільшого в світі виробника предметів розкоші LVMH («Моет Хеннесі Луї Віттон»).
Єдиним представником «чистої» індустрії в десятці став Чарльз Кох, співвласник, глава правління і виконавчий директор Koch Industries, яка, крім виробництва нафтопродуктів і полімерів, займається ще й іншими виробництвами.
Що стосується галузі роздрібної торгівлі, то з неї в десятку найбагатших мільярдерів потрапив іспанець Амансіо Ортега, який на даний момент є найбагатшою людиною Європи зі статками у понад 39 мільярдів доларів і заснував бізнес-групу Inditex, якій належать дуже багато текстильних брендів.
Найбільша щільність мільярдерів спостерігається в США, де їх 161. При цьому Китай за їх кількістю відстає від Сполучених Штатів в чотири рази – там живуть «всього» 40 мільярдерів.
Збірна Німеччини з мільярдерам за своєю кількістю дихає Китаю в потилицю і сьогодні налічує 39 осіб. РФ займає лише четверте місце і зараз налічує 27 осіб, чиї статки перевищили мільярд доларів (найбагатшим з них, за даними агентства, є промисловий магнат Олексій Мордашов, який зайняв 51-е місце в списку), а Індія займає п’яте місце з 22 мільярдерами.
Що стосується нашої країни, то в рейтинг Bloomberg потрапив лише один українець – власник холдингу СКМ Ринат Ахметов. При цьому він знаходиться майже в самому кінці списку – на 439-му місці з капіталом 4,37 мільярда доларів.
Piccy.info - Free Image Hosting
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас