Гройсман розповів, як Україна зможе закуповувати російський газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, як Україна зможе закуповувати російський газ

Енергетика
1443
Україна після 2019 року – після закінчення чинного контракту на закупівлю газу між “Нафтогазом” і “Газпромом”, – буде здатна закуповувати російський газ на східному, а не на західному кордоні. Про це під час брифінгу за підсумками зустрічі з віце-президентом Європейської комісії Марошем Шефчовичем заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Ми абсолютно будемо здатні закуповувати газ на східному кордоні нашої держави”, – сказав Гройсман, відповідаючи на питання про те, чи зможе Україна після 2019 року домогтися перенесення точок передачі російського газу із західного на східний кордон, що дозволить в майбутньому гарантувати транзит “блакитного палива “через територію України.
Віце-президент Єврокомісії в свою чергу зазначив, що Україні слід розробити і прийняти модель, за якою в майбутньому буде функціонувати компанія-оператор газотранспортної системи.
“Це повинна бути компанія з високим рівнем репутації і професіоналізму, яка могла б мати транспортного партнера. Це те, до чого ми повинні йти”, – сказав Марош Шефчович, додавши, що українська ГТС має стратегічне значення для енергобезпеки країн ЄС.
“У нас є спільний інтерес, щоб бути впевненим, що український транспорт газу буде добре працювати до кінця 2019 року”, – зазначив віце-президент Єврокомісії.
Віце-президент Єврокомісії зазначив, що найкращою відповіддю “на поточну ситуацію і всю цю пропаганду буде демократична квітуча Україна”.
“Ми зробили все можливе в плані накладення санкцій на Росію, щоб допомогти Україні. Особливо йдеться про реверс газу, що було нелегко… потрібно добре використовувати час, потрібно реформуватися, позбутися газової монополії, щоб прийшли західні інвестори”, – зазначив Марош Шефчович.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас