Майнери біткойнів переїдуть у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майнери біткойнів переїдуть у США

Фінтех і Картки
2852
Зниження вартості сонячної енергії призведе до того, що майнери біткойнів поступово будуть переїжджати з Китаю в США. Про те, як енергетика змінить розклад сил на ринку видобутку криптовалюти, в колонці Greentech Media розповідає експерт в галузі права щодо відновлюваних джерел енергії Тем Хант.
На сьогоднішній день тільки компанія Genesis Mining і деякі інші оператори використовують геотермальну енергію в Ісландії для видобутку біткойнів. На думку Ханта, видобуток біткойнів з використанням сонячної енергії може стати більш вигідним. З терміном окупності в один-два роки, вони матимуть дохід з майже нульовими поточними витратами ще 25 років і більше.
У США існують можливості для використання дуже дешевої, а в деяких місцях і безкоштовної енергії. Більше того, її можна навіть продавати назад в мережу, що ще більше підвищить рентабельність видобутку. У сценарії негативного ціноутворення мережа отримує занадто багато енергії, і оператор повинен або тимчасово закрити деякі електростанції, або заплатити споживачам електрики за перевищення потужності і таким чином уникнути зупинки станцій.
На думку експерта, майнери можуть отримувати додатковий дохід двома способами. По-перше, за рахунок негативного ціноутворення, яке дає можливість заробити до двох центів за кіловат-годину. По-друге, за рахунок використання цієї потужності для видобутку біткойнів, які можуть давати дохід в 25-50 центів за кіловат-годину або більше, якщо ціна криптовалюти зростатиме.
Такий підхід дозволяє біткойн-майнерам в залежності від ринкової ситуації або використовувати енергію для видобутку криптовалюти, або продавати електрику іншим споживачам. Це знижує ризик втрати інвестицій.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас