Україна опинилась на 31 місці з 94 у глобальному індексі відкритих даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна опинилась на 31 місці з 94 у глобальному індексі відкритих даних

Казна та Політика
313
Портал публічних фінансів е-data, що був запущений в Україні рівно два роки тому, є одним із наріжних каменів суттєвого підвищення рейтингу держави у глобальному індексі відкритих даних.
Про це заявив заступник директора проекту “Ефективне управління державними фінансами” GIZ Андреас Бруннбауер 15 вересня під час прес-конференції з нагоди другої річниці проекту контролю публічних фінансів е-dаtа, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“У світовому рейтингу Україна у 2016 році піднялася на 23 місця – до 31 місця серед 94 у глобальному індексі відкритих даних. Також є так званий барометр відкритих даних, де Україна піднялася на 18 позицій – до 44 місця з 115 країн. Це чіткий результат. Портал e-data є одним із наріжних каменів цих покращень. Наприклад, якщо подивитися на відкритість бюджетних даних за цим індексом, то 10% було, а через E-data повне досягнення – 100%”, – сказав Бруннбауер.
Нагадаємо, проект “Ефективне управління державними фінансами” реалізується німецькою компанією GIZ за дорученням Урядів Німеччини та Великої Британії. Основним партнером проекту є Міністерство фінансів України.
Офіційний портал публічних фінансів e-data.gov.ua – сервіс мережі Інтернет, за допомогою якого оприлюднюється інформація про використання публічних коштів та реалізується ідея “Прозорого бюджету”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас