У МВФ оцінили роботу Гонтаревої на посаді голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ оцінили роботу Гонтаревої на посаді голови НБУ

Казна та Політика
3113
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева здійснила титанічну роботу з очищення банківської системи.
На цьому наголосив перший заступник голови МВФ Девід Ліптон.
“Валерія Гонтарєва здійснила відмінну титанічну роботу, підвищивши ефективність центрального банку як інституції, покращивши монетарну та валютну політику та зайнявшись банками з серйозними проблемами, включаючи необхідність націоналізації, як-от це відбулося з ПриватБанком. І все це було зроблено у важкі часи!” – зазначив він.
Але, вважає Ліптон, залишається ще багато проблем, “і, як я сказав на зустрічі з керівництвом НБУ, для гарного центрального банку робота ніколи не закінчується”. “Важливо, щоб наступний голова мав можливість продовжувати незалежну роботу центрального банку, встановлювати монетарну політику та політику щодо обмінного курсу, а також зберігати здоров’я банківської системи. Отже, у нас є погляди на вимоги щодо посади, але не щодо претендентів на неї”, – підкреслив перший заступник голови МВФ.

Довідка Finance.UA:

  • 10 квітня голова НБУ Валерія Гонтарева офіційно повідомила про те, що звернулася до Президента Петра Порошенко із заявою про відставку з 10 травня. Після цього вона пішла у відпустку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас