"Укрзалізниця" пропонує виділити 710 млн грн на будівництво шляхопроводів замість залізничних переїздів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" пропонує виділити 710 млн грн на будівництво шляхопроводів замість залізничних переїздів

Казна та Політика
629
“Укрзалізниця” запропонувала Міністерству інфраструктури включити в Державну програму підвищення безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року будівництво чотирьох шляхопроводів замість залізничних переїздів, повідомила прес-служба компанії з посиланням на в. о. голови правління Євгена Кравцова.
“На ці цілі пропонується загалом виділити 710 млн грн коштів Державного дорожнього фонду України, – сказав він.
За даними прес-служби, тільки для проектування і будівництва одного шляхопроводу орієнтовно потрібно понад 200 млн грн.
Як зазначив Є. Кравцов, будівництво шляхопроводів на місці існуючих залізничних переїздів – найбільш дієвий захід безпеки, оскільки забезпечує рух на різних рівнях. Завдяки цьому автодороги та залізничні шляхи не перетинаються, що мінімізує ризик аварійності.
За даними “Укрзалізниці”, з початку 2017 року на залізничнх переїздах і коліях вже сталося 60 випадків ДТП. Зокрема, 14 вересня водій КАМАЗа, незважаючи на заборонні сигнали звукової та світлофорної сигналізації, виїхавши на залізничний переїзд в Харківській області, спровокував зіткнення з приміським поїздом сполученням Куп’янськ – Вовчанськ. В результаті пошкоджено автомобіль, кабіну локомотива, тепловоз частково зійшов з рейок. За медичною допомогою звернулися працівник залізниці, пасажир поїзда і водій КАМАЗа.
За матеріалами: Синтез ПВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас