МВФ розраховує на збереження Україною методики розрахунку цін на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ розраховує на збереження Україною методики розрахунку цін на газ

Казна та Політика
425
Міжнародний валютний фонд розраховує, що українська влада створить антикорупційний суд і збереже методику розрахунку ціни на газ.
Про це перший заступник директора-розпорядника фонду Девід Ліптон розповів в інтерв’ю “Економічній правді”.
“Рішення деполітизувати цей процес шляхом застосування автоматичної формули має вирішальне значення, і ми очікуємо, що уряд буде дотримуватися цього зобов’язання. Одним із основних досягнень програми реформ стало введення автоматичного підвищення тарифів на газ відповідно до ринкових змін”, – сказав Ліптон.
Він вважає важливим, щоб ціни на газ визначалися ринковими механізмами.
“Ціни на газ в Україні дуже низькі в порівнянні з сусідами. І, нарешті, якщо Україна хоче мріяти про енергетичну незалежність, вона повинна інвестувати в інфраструктуру, що можливо лише за умови, коли ціни на газ відображають розвиток подій на ринку”, – зазначив заступник директора.
Ліптон також закликав український уряд провести антикорупційну реформу.
“Боротьба з корупцією вимагає комплексного підходу, чого не може зробити одна-єдина організація. Потрібні сильне обвинувачення, правильні судді, виконання судових рішень. Це непростий процес. Створення НАБУ було важливим досягненням. Ми, безумовно, згодні, що створення антикорупційного суду є важливим наступним кроком. Ми закликаємо уряд зробити цей крок”, – зазначив перший заступник директора МВФ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас