У британських школах введуть уроки з виживання в цифрову епоху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У британських школах введуть уроки з виживання в цифрову епоху

Технології&Авто
454
З цього навчального року в середніх школах Британії з’являться уроки з поведінки в інтернеті. Школярів навчать боротися з кіберцькуванням і тривогою в соцмережах, а також навчать правилам спілкування в мережі. Подібна програма діє і в США — її вже використовує понад 220 000 вчителів в країні.
Програму Rise Above For Schools ввели в Британії після вивчення впливу інтернету і соцмереж на дітей і підлітків. Дослідження виявило, що серед молодих британців кожен п’ятий стикається з кіберцькуванням, а кожен третій вважає себе «занадто гладким». Організація охорони здоров’я Англії (PHE) визнала, що сучасні діти і підлітки піддаються психологічному тиску в інтернеті сильніше, ніж коли-небудь раніше.
Розроблена PHE спільно з Міністерством освіти програма включає уроки, на яких школярам пояснюють, як протистояти цькуванню в соцмережах, як не відчувати FOMO (синдром втрачених можливостей) і як адекватно реагувати на критику зовнішності з боку незнайомців.
Заняття розраховані на дітей від 11 до 16 років. Організатори обіцяють використовувати контент, до якого підлітки вже звикли. Наприклад, відеоблоги на YouTube і емодзі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас