До кінця року інфляція в Україні не стане нижчою ніж 20% - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року інфляція в Україні не стане нижчою ніж 20% - економіст

Казна та Політика
626
До кінця 2017 року в Україні інфляція буде триматися не нижче позначки 20%. На цей показник також впливає дефіцитний стан Пенсійного фонду.
Про це кореспонденту повідомив економічний і політичний експерт Всеволод Степанюк.
«Зростання економіки немає, в цьому році почалося падіння промисловості, і це інфляційні гроші. Враховуючи непрямі параметри, інфляція буде не менше 20%, а не 11-12%, як кажуть, і вже тим більше не 9%, як було заплановано в бюджеті», – сказав економіст.
На інфляцію також впливає дефіцитний стан Пенсійного фонду України.
«Пенсійний фонд продовжує бути дефіцитним, хоча дефіцитним він бути не може, оскільки це суперечить Конституції. Пенсійний фонд повинен фінансуватися не тільки за рахунок ЄСВ, але і за рахунок інших доходів держави, згідно із солідарною системою. Але вони називають дефіцитом суму, яка не покривається ЄСВ, та й не хочуть витрачати гроші на виплату пенсій», – заявив економіст.
Експерт не виключив, що за деякими окремими економічними показниками в Пенсійному фонді зафіксували профіцит, але це пов’язано не з тим, що пенсійні надходження були достатніми, а з тим, що вони були вище прогнозованого рівня.
«Ці 20 млрд гривень, може, більше, ніж планували. Державний бюджет теж перевиконувався, був розподіл профіциту бюджету. Це свідчить про те, що надходження в бюджет і в Пенсійний фонд більші, ніж прогнозували», – розповів експерт.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас