Кабмін затвердив підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення з 1 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення з 1 жовтня

Казна та Політика
364
Тарифи на вантажні залізничні перевезення в Україні будуть підвищені на 22,5% з 1 жовтня 2017 року.
Це випливає з тексту фінансового плану ПАТ “Укрзалізниця”, затвердженого за засіданні Кабінету міністрів України.
Тим часом, глава Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна під час обговорення фінплану “Укрзалізниці” на засіданні Кабміну зазначила, що в умовах відсутності незалежного регулятора для такого монополіста як “Укрзалізниця”, встановлення тарифу є питанням регулятивним.
“Тому пропозиції тарифної ради Міністерства інфраструктури будуть обговорюватися, і буде проводитися аналіз регулятивного впливу таких тарифів на економіку в цілому, оскільки залізниця – системоутворююча інфраструктура, і підвищення, одноразове, на 22,5% може призвести до дуже серйозних і негативних наслідків для економіки”, – заявила вона.
К.Ляпіна запропонувала зробити зрозумілий тарифний план на 3-5 років, щоб і бізнес розумів, чого очікувати, і “Укрзалізниця” розуміла, які у неї є ресурси.
Раніше повідомлялося, що тарифний комітет Міністерства інфраструктури України 31 серпня 2017 року погодив підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення всередині країни на 22,5% з 1 жовтня 2017 року.
До цього, глава міністерства Володимир Омелян відзначав: “Спільна позиція: підвищувати потрібно, але тариф повинен бути ринковим. Думаю, знайдемо правильне компромісне рішення з бізнесом”.
Згідно з текстом прийнятого фінплану “Укрзалізниці”, доходи від перевезення вантажів прогнозуються в розмірі 62,85 млрд грн, що на 13,4% більше, ніж в 2016 році. У розрахунку доходів від вантажоперевезень на 2017 рік враховано індексацію тарифів на перевезення вантажів в межах України з жовтня 2017 року на 22,5%. Додаткові доходи від підвищення складуть 2,788 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас