«Біткоїн не потребує регулювання» - дослідники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Біткоїн не потребує регулювання» - дослідники

Фінтех і Картки
780
Дослідницька група центрального банку Фінляндії назвала біткоїни «революційною фінансовою системою». При цьому вони зазначили, що система сама себе регулює, вона безпечна, тому не потребує додаткового регулювання з боку держави, повідомляє Coindesk.
Дослідники відзначають, що сам по собі протокол, що лежить в основі біткоїна, забезпечує захист від маніпуляцій і викидає неблагонадійних гравців з ринку. Наявність такого протоколу в основі біткоїна змусила вчених дійти висновку, що ніяких регуляторів над ним стояти не повинно, в цьому просто немає сенсу.
Варто зазначити, що у публікації наголошується, що позиція науковців не є офіційною позицією банку. Але сам факт, що Банк Фінляндії бере участь і ініціює такі дослідження, свідчить про його відкритість до нових технологій. У минулому році банк організовував семінар з блокчейну, на якому зібралися регулятори, фінансові компанії та експерти. Потім в одному з фінських міст був запущений проект розміром 2,4 млн євро з тестування системи доставки на базі блокчейна.
Дослідники відзначають, що економістам всіх країн слід зайнятися вивченням цієї «чудової структури». І економісти по суті цим і займаються. Все більше країн висловили своє ставлення до біткоїна, криптовалюти та інструментів фінансування, пов’язаних з ними. Найгучнішим рішенням стала заборона ICO в Китаї. Так само ходять чутки, що найближчим часом там заборонять торгувати криптовалютою на біржах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас