Захоплений Росією "Чорноморнафтогаз" працює на виснаження і скорочує видобуток газу – "Нафтогаз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захоплений Росією "Чорноморнафтогаз" працює на виснаження і скорочує видобуток газу – "Нафтогаз"

Фондовий ринок
580
Захоплена Росією у Криму українська нафтогазова компанія «Чорноморнафтогаз», яка видобуває вуглеводні на шельфі Чорного і Азовського морів, на сьогодні виснажує ресурси газу на родовищах, що розробляються, і поступово скорочує видобуток «блакитного» палива.
Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомляє прес-служба Національного нефтегазавого холдингу «Нафтогаз України», посилаючись на слова голови правління перереєстрованої в Україні компанії «Чорноморнафтогаз» Світлани Нєжнової.
«Зараз кримський «Чорноморнафтогаз» працює на виснаження, на знищення. Видобуток на родовищах падає… РФ побудувала газопровід до Криму з боку Росії, щоб качати газ звідти. Шельф розвивати дорого. Запаси родовищ Штормове і Архангельське (знаходяться в Чорному морі – ред.) виснажуються. Необхідна інтенсифікація цих свердловин, а це вимагає великих вкладень», – сказала вона.
Також Нєжнова додала, що співробітники українського «Чорноморнафтогазу» періодично випливають у море разом з прикордонниками і фіксують факти переміщення захоплених Росією двох бурових платформ, а також факти видобутку газу з допомогою цього обладнання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас