Нормована вартість сонячної енергії в США впала нижче ніж $1 за ватт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нормована вартість сонячної енергії в США впала нижче ніж $1 за ватт

Енергетика
1040
Національна лабораторія відновлюваної енергії (NREL) Міністерства енергетики США опублікувала звіт, згідно з яким середня ціна на сонячну енергію в країні опустилася нижче ніж $1 за ватт і нижче ніж 6 центів за кіловат-годину.
Це сталося на три роки раніше запланованого терміну.
Як зазначає Green Tech Media, ці ціни вищі за рекордні як у США, так і у інших країнах, оскільки в розрахунках NREL спиралася на нормовану вартість енергії і не включала субсидії (наприклад, федеральний інвестиційний податковий кредит), а також використовувала як усереднений клімат Канзас-Сіті, штат Міссурі.
«Наша місія — зробити сонячну енергію доступною для всіх американців, тому наші цілі орієнтуються на середній клімат для США. Ми використовували Канзас-Сіті як зразок, — пояснює Бекка Джонс-Альбертус, заступник директора ініціативи SunShot. — 6 центів за кіловатт-годину в Канзасі — це більш суттєвий показник, ніж 6 центів у більш сонячних регіонах країни».
Головним рушієм зниження цін стали технологічні інновації, які впроваджувалися з 2011 року. Особливо істотним виявилося в останні роки падіння цін на сонячні панелі, що пояснюється підвищенням продуктивності в результаті зростання якості матеріалів та появи інноваційних конструкцій сонячних елементів і модулів, а також методів економічного виробництва кремнієвих пластин.
Крім звіту про досягнення, Міністерство енергетики оголосило про фінансування досліджень концентрованої сонячної енергії і силової електроніки, виділивши на ці цілі $62 млн і $20 млн, відповідно.

Довідка Finance.UA:

  • За даними GTM Research, до 2022 року ціна на сонячну енергію в світі впаде на 27%.
  • Падіння цін відбудеться не тільки через сонячні панелі — дешевше коштуватимуть інвертери і навіть роботи з установки і обслуговування, а різниця в ціні від країни до країни стане все менш помітною.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас