iPhone X, iPhone 8/8 Plus і Apple Watch - коротко про презентацію Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iPhone X, iPhone 8/8 Plus і Apple Watch - коротко про презентацію Apple

Технології&Авто
1431
Керівництво компанії Apple 12 вересня представило низку нових продуктів. Головним став анонс повністю нового iPhone X – вперше за чотири роки смартфона від Apple отримав абсолютно новий дизайн. Помітним стало і оновлення годинника Apple Watch: тепер це автономний продукт, здатний працювати без смартфона.
IPhone X
Найбільший анонс – повністю новий iPhone. Вперше за останні кілька років Apple не просто оновила дизайн, але і повністю змінила те, як ми будемо працювати з новим iPhone X. Головних змін кілька.
Екран на всю передню панель. Це Super Retina з підтримкою HDR, число точок на дюйм – 458. Це найвищий показник серед всіх iPhone до цього. Розмір екрана – 5,8 дюйма. При цьому сам смартфон менше Plus версії в iPhone. Є підтримка технології True Tone. В Apple заявили, що захисний шар перед дисплеєм посилили на 50%, що повинно забезпечити серйозний захист.
Piccy.info - Free Image Hosting
Єдине, що виділяється – вставка вгорі екрана. Судячи з усього, її ніяк не можна було позбутися. Там розміщені всі датчики, камера, динамік і т.д. Судячи з презентації, не можна сказати, що вона сильно заважає в роботі.
Piccy.info - Free Image Hosting
Немає кнопки Home! Вперше за десять років Apple відмовилася в iPhone від кнопки, яка сильно виділяла техніку компанії від інших смартфонів. Тепер всі функції будуть закривати різні жести і свайпи: наприклад, щоб закрити програму, потрібно потягнути пальцем від нижньої частини екрана. Це повністю змінює модель взаємодії зі смартфоном, бо нових жестів багато. Все це стало також можливим завдяки 3D Touch, який Apple розвиває останні три роки. Всі інші кнопки залишилися на місці.
Face ID. В iPhone X немає біометричного сканера відбитка пальця Touch ID. Замість нього – передня камера, що розпізнає обличчя користувача: дивитеся на екран – смартфон впізнає обличчя – йде розблокування. Все це відбувається миттєво. На самій презентації стався інцидент: смартфон не впізнав людину, яка проводила демо, довелося взяти інший гаджет. Насправді причина була в тому, що після перезавантаження пристрою завжди потрібно ввести циферний пароль – тут була та ж ситуація.
Piccy.info - Free Image Hosting
Face ID вибудовує модель обличчя користувача (проектуючи 30 000 точок), що дозволяє йому швидко впізнавати власника і розблокувати смартфон. В Apple стверджують, що обдурити систему за допомогою фото не вдасться, як в Galaxy S8. Чим частіше використовується Face ID, тим краще смартфон буде впізнавати власника гаджета. Кажуть, він навіть зможе зрозуміти, чи змінили ви зачіску, одягли окуляри або відростили бороду. Система зможе працювати навіть в темряві – для цього є інфрачервона камера.
Animoji – смайлики нового покоління. Завдяки новій фронтальній камері iPhone X може захоплювати рух обличчя і перетворювати ваші рухи на «живі» емодзі. Їх в Apple назвали Animoji. Іншими словами, емодзі будуть повторювати те, що робите ви: можуть посміхатися, сміятися, говорити і т.д. Поки, правда, таких всього кілька штук, але ми знаємо, про що Apple буде говорити на презентації нової iOS 12 в наступному році.
Piccy.info - Free Image Hosting
Камери. В iPhone X примітними вийшли обидві камери. Наприклад, фронтальна тепер вміє знімати в портретному режимі. Кожна з камер також отримала нову можливість ще до моменту зйомки фото – функція «Портретна зйомка»: софт дозволяє не просто зробити портрет, а й накласти окремо на нього різні фільтри і зробити більш виразне фото. Камера на задній стороні смартфона також подвійна.
Безпровідна зарядка. Apple впровадила бездротову зарядку. Установку для бездротової зарядки потрібно купувати окремо, через кабель iPhone X заряджається до 50% за 30 хвилин. Час роботи – не більше дня.
Версії дві – на 64 і 256 ГБ. Коштують $999 і $1 149 в США, в Європі і Україні ціни будуть вищі. Комплект поставки, незважаючи на ціну, стандартний: всередині немає бездротових AirPods. У продажу з 3 листопада.
IPhone 8/8 Plus
Дизайн «вісімок» залишився колишнім, але тепер корпус зроблений зі скла. В Apple обіцяють, що це найміцніше скло, яке коли-небудь ставили на смартфон. Подивимося. Кольорів три – Space Gray (вже не чорний), Silver і Gold. Є захист від води і бездротова зарядка. Компанія оновила екран – тепер там є технологія True Tone, як на iPad Pro: це дозволяє знаходити оптимальний баланс підсвічування екрану в залежності від світла навколо.
Piccy.info - Free Image Hosting
Apple оновила камери в кожному зі смартфонів. З’явилася нова функція «Портретна зйомка» для iPhone 8 Plus, вона працює так само, як і в iPhone X. Усередині тепер новий чіп A11 Bionic – він на 70% швидший від A10 Fusion. При цьому батарея буде працювати стільки ж – день. Є підтримка всіх AR-функцій.
Вперше за багато років Apple підняла мінімальну ціну на свої пристрої і є тільки дві версії:
  • IPhone 8 – 64 ГБ / $699 і 256 ГБ / $849
  • IPhone 8 Plus – 64 ГБ / $799 і 256 ГБ / $949
    У продажу з 22 вересня.
Модельний ряд iPhone тепер виглядає так
Piccy.info - Free Image Hosting
Apple Watch
Головна фішка Apple Watch Series 3 – мобільний зв’язок. Завдяки вбудованій e-sim користувачі можуть здійснювати/приймати дзвінки та повідомлення без iPhone. Говорити можна як через вбудовані мікрофон/динамік, так і підключивши по Bluetooth бездротові навушники AirPods. У зв’язці Apple Watch + AirPods користувачеві фактично не потрібен iPhone. «Ми задумували так з самого початку», – сказали на презентації. Завдяки новому процесору на годиннику запрацювала Siri. У watchOS 4 обіцяють поліпшити можливості датчика серцебиття. Залишився захист від води, функції спорту і т.д. Дизайн колишній, є пара нових ремінців.
Piccy.info - Free Image Hosting
У продажу з 22 вересня. Ціна – з мобільним зв’язком від $399 за версію на 38 мм і $429 за версію на 42 мм.
Примітно, що нову рекламу для Apple Watch знімали на київському вокзалі. У місті, де ця функція працювати не буде.
Apple TV
Дизайн колишній. Основне поліпшення – підтримка 4K HDR, це краще, ніж звичайний 4K. Щоб оновлення не було нікому не потрібне, Apple попросила студії викладати фільми в новому форматі частіше і швидше. Також оновили tvOS. У продажу з 22 вересня, ціна – від $179.
AirPower
Piccy.info - Free Image Hosting
Велика бездротова зарядка від Apple. Завдяки їй користувач зможе заряджати одночасно iPhone, годинник Apple Watch і навушники AirPods – досить просто поставити їх на поверхню AirPower. Один провід замість трьох – непогано. У продажу з 2018 року.
Ілля Кабачинський
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас