Новий маглев TNEM складе конкуренцію Hyperloop Маска — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий маглев TNEM складе конкуренцію Hyperloop Маска

Технології&Авто
759
Амбіційний підприємець Ілон Маск збирається створити підземний Hyperloop-тунель, який дозволить дістатися з Нью-Йорка до Вашингтона за півгодини. Технологія вакуумних поїздів все ще знаходиться в розробці, а у Маска вже з’являються сильні конкуренти. Один з них – компанія The Northeast Maglev, яка планує побудувати маглев-лінію з таким же маршрутом і скоротити час поїздки до години.
Американська приватна компанія The Northeast Maglev (TNEM) збирається скласти конкуренцію не тільки вакуумним поїздам Ілона Маска, але і швидкісним поїздам гіганта Amtrak, а також місцевим авіакомпаніям. TNEM планує побудувати швидкісну залізницю між Вашингтоном і Балтімором і згодом продовжити маршрут до Нью-Йорка.
Шлях зі столиці в Балтімор займе всього 15 хвилин, а до Нью-Йорка можна буде дістатися за годину. Для порівняння – швидкісний поїзд Acela від Amtrak проходить той же маршрут за три години. Hyperloop Ілона Маска дозволить добиратися за півгодини, але поки технологія ще не дороблена, а випробування не проведені.
Досягти такої швидкості TNEM допоможе технологія маглева, розроблена японською компанією Central Japan Railway. Потяги на магнітній подушці тримаються над полотном дороги за рахунок електромагнітного поля. Завдяки такій левітації транспорт може досягати великих швидкостей. Так, маглев Central Japan Railway в 2015 поставив світовий рекорд, досягнувши швидкості 600 км / ч. Однак пасажири зможуть дістатися на ньому з Токіо в Нагою не раніше 2027 року.
Точні терміни будівництва американської маглев-лінії поки невідомі, але на проект піде не менше 15-20 років. TNEM вже вдалося отримати державний грант на суму $ 28 млн і $ 100 млн від приватних інвесторів. Частина коштів піде на розробку проекту і оцінку його доцільності – на це компанії буде потрібно два роки. Проект Маска також отримав підтримку від уряду, але поки тільки в формі усної домовленості.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас