Біткоїн може бути валютою - мільярдер Говард Маркс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткоїн може бути валютою - мільярдер Говард Маркс

Фінтех і Картки
850
Інвестор-мільярдер і ринковий експерт Говард Маркс у липні викликав справжній переполох, коли назвав біткоїн “короткочасним захопленням”, приєднавшись до інших відомих експертів в галузі інвестицій. Він точно передбачив бульбашку доткомів у 1999 році і тепер управляє активами в розмірі близько 99 млрд. доларів.
Однак нещодавно у своїй останній заяві Oaktree Capital Маркс змінив свою позицію після того, як деякі з його друзів-інвесторів ближче познайомили його з криптовалютою. Після цього Маркс зробив висновок, що біткоїн нічим не відрізняється від долара США, додавши: “Немає абсолютно ніякої причини, з якої біткоїн, або що-небудь ще, не може служити валютою, якщо достатньо людей приймають її як таку. Хоча я б відзначив, що ніяка приватна валюта не одержувала широкого застосування протягом тривалого часу. Можливо, ця валюта буде винятком”. Однак у висновку Говард Маркс все ще побоюється, що у кріптовалюти немає фундаментальної внутрішньої цінності.
Тим не менш, Маркс не змінив свою позицію кардинально, і для нього купівля-продаж кріптовалюти залишається широко поширеною спекуляцією.
Незважаючи на те, що він визнає біткоїн як валюту, він вважає, що його стрімке зростання може бути ознакою спекулятивної бульбашки.
Маркс також зазначив: “Завдяки людям, які познайомили мене з біткоїном, я тепер не такий “динозавр”, як раніше. Думаю, я розумію, що таке цифрова валюта, як працює біткоїн і які його переваги. Але мені все ще не хочеться вкладати в нього свої гроші, тому що я вважаю це спекулятивною бульбашкою. Я буду радий виявитися неправим”.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас