Китай вперше тестує комерційну сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вперше тестує комерційну сонячну електростанцію

Енергетика
407
Перша в Китаї комерційна сонячна ТЕС почала працювати в тестовому режимі, в рамках якого вона буде передавати електроенергію в мережу до кінця цього року, повідомляє агентство “Сіньхуа”.
Проект отримав назву “Делінха” на честь міського повіту, в якому він розташований. Сонячна електростанція розмістилася на території провінції Цинхай на північному заході Китаю, її оператором є корпорація CGN (China General Nuclear Power Corporation).
ТЕС була вперше запущена в пробну експлуатацію 31 серпня, все обладнання станції функціонувало в штатному режимі, заявили в CGN на цьому тижні.
Проект був затверджений Державним управлінням у справах енергетики КНР в 2016 році, його встановлена потужність становить 50 МВт, що можна порівняти з обсягом енергії, що генерується за рахунок спалювання 60 тис. тонн вугілля на рік.
Джерело в CGN заявило “Сіньхуа”, що на електростанції “Делінха” сонячне світло відбивається на центральний колектор для нагрівання води, отриманий в результаті цього пар подається на турбіну, яка генерує електрику. Така технологія вводиться в комерційну експлуатацію в Китаї вперше.
Китай прагне довести частки електроенергії, що виробляється за рахунок відновлюваних ресурсів, до 20% до 2030 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас