"Газпром" просить Україну збільшити транзит газу через ремонт "Північного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" просить Україну збільшити транзит газу через ремонт "Північного потоку"

Енергетика
1039
Російський газовий монополіст компанія “Газпром” звернулася до державної компанії “Укртрансгаз”, оператора вітчизняної газотранспортної системи, з проханням забезпечити збільшені обсяги транзиту газу через Україну через ремонт системи газопроводів “Північний потік”.
Про це повідомляє прес-служба Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”.
“Сьогодні “Газпром” направив збільшену до 315 мільйонів кубометрів заявку на транспортування газу в Європу. За останні 7 днів добова заявка на транзит російського газу по території України зросла на 47 мільйонів кубометрів. НАК “Нафтогаз України” готовий забезпечити виконання збільшених заявок у повному обсязі, хоча такі значні коливання обсягів транзиту не передбачені умовами контракту між “Нафтогазом” і “Газпромом”, – йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що збільшення заявки “Газпрому” пов’язано з зупинкою на плановий ремонт газопроводу “Північний потік”, при цьому профілактичні роботи на українській ГТС проводяться в робочому режимі і не вимагають припинення транзиту. “Якщо торік “Північний потік” зупинявся на профілактичні роботи на 8 днів, то цього року – на 11. На відміну від “Північного потоку”, профілактичні роботи на українській ГТС проводяться в робочому режимі і не вимагають припинення транзиту. Тому український маршрут залишається найбільш потужним і затребуваним маршрутом для транспортування газу в європейському напрямку”, – зазначили в прес-службі.
Водночас повідомляється, що за даними “Укртрансгазу”, у пункті з’єднання газотранспортних систем Суджа, найбільшому за обсягами надходження газу з РФ, сьогодні тиск становить 57 атмосфер, що на 3 атмосфери нижче рівня, передбаченого транзитним договором з “Газпромом”. У прес-службі нагадали, що максимальна пропускна спроможність української ГТС в напрямку Європи становить понад 400 мільйонів кубометрів на добу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас