Мінфін має намір спростити реєстрацію податкових накладних для агробізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін має намір спростити реєстрацію податкових накладних для агробізнесу

Аграрний ринок
217
Міністерство фінансів має намір спростити реєстрацію податкових накладних для аграрних компаній.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.
Мінфін розробив рішення, яке попередить виникнення труднощів у платників аграрного сектора при реєстрації податкових накладних.
Дане рішення було прийнято, оскільки була зафіксована тенденція до зростання відсотка припинених накладних агропідприємців.
“Система призупинення реєстрації ризикових податкових накладних дозволяє попереджати мільярдні скрутки з ПДВ і не дозволяє недобросовісним платникам отримувати неправомірні податкові кредити. Але іноді система спрацьовує по податкових накладних чесного бізнесу, в тому числі представників сільськогосподарської сфери”, – повідомляє Мінфін.
За даними відомства, спостерігається значне зростання припинених податкових накладних поданих представниками аграрного сектора: в червні – 5% від загальної кількості зупинених накладних, в липні – 18%, у серпні – 29%.
Для спрощення процесу реєстрації Мінфін розробив такі зміни в критерії: всі платники можуть надати документи (технологічну карту) до здійснення угоди, і вона буде розглянута протягом 10 робочих днів.
Якщо ця карта за встановленою формою буде врахована ДФС, податкові накладні / розрахунки коригування з цієї операції зупинятися не будуть.
Для платників агросектору технологічна карта буде враховуватися автоматично без розгляду ДФС: якщо платник внесений в реєстр отримувачів бюджетної дотації; якщо платник застосовував спецрежим оподаткування на 31 грудня 2016 року; якщо платники мають загальну площу власної або орендованої земельної ділянки понад 200 га включно станом на 1 січня 2017 року.
На думку Мінфіну, за результатами затверджених змін, чесні платники сільськогосподарського сектора зможуть реєструвати накладні зупинок.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас