Основні тенденції розвитку депозитного ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Основні тенденції розвитку депозитного ринку

Кредит&Депозит
317
Напередодні всесвітнього дня Ощадності, керівник одного з найбільш стабільних роздрібних банків з іноземними інвестиціями – Ідея Банку, Малий Володимир Васильович розповів про ситуацію на банківському ринку та дав деякі поради щодо ощадливості в грошах. Ідея Банк належить до однієї з потужних фінансових груп Європи – GetinHoldingS.A.
– Володимире Васильовичу, не зважаючи на економічні негаразди в країні, банківські депозити залишаються одними із найбільш надійних та популярних інструментів заощадження. Розкажіть, які сьогодні основні тенденції на депозитному ринку?
– В загальному, зараз на ринку спостерігається певне зниження відсоткових ставок за депозитами. Це стосується, як і українських, так і іноземних банків, які від початку року знижують ставки, оскільки мають надлишкову ліквідність, і при цьому не здійснюють активного кредитування.
– Які депозити сьогодні найбільш популярні серед населення?
– Звичайно, сьогодні найбільш популярні гривневі депозити, адже дохідність за ними вища ніж за валютними депозитами. Сьогодні по гривневим вкладам в нашому банку можна отримати дохід до 16,75% річних. Загалом по банківській системі частка гривневих депозитів складає 51%, тоді як в нашому банку ця цифра складає – 89%. Адже ми пропонуємо конкурентні депозитні ставки та входимо у першу десятку банків за дохідністю депозитів фізичних осіб.
– На які терміни зараз українці розміщують депозити?
– Сьогодні українці надають перевагу середньостроковим депозитам, терміном на 6-12 місяців, і ця тенденція не може не тішити у порівнянні з тим, якою ситуація була наприкінці минулого року. Що ж до нашого банку, то середній термін гривневого депозиту в нашому банку складає – 6 місяців.
– Які акційні програми для залучення депозитів, сьогодні пропонують банки?
– Сьогодні на ринку не спостерігається різноманіття депозитних акцій із підвищеними відсотковими ставками для залучення нових клієнтів, оскільки, як іноземні, так і українські банки мають надлишкову ліквідність та не здійснюють активного кредитування. На відміну від більшості, Ідея Банк активно кредитує населення і зацікавлений в залучені гривневих депозитів. Так, до святкування річниці Банку ми запровадили декілька цікавих акцій для нових та діючих клієнтів.
– Які це акції?
– З нагоди 28-ї річниці створення та роботи на українському ринку Ідея Банк дарує своїм клієнтам можливість отримати додатковий дохід. З 31 серпня Банк запроваджує депозит «Святковий» для всіх своїх діючих та нових клієнтів. В рамках цієї програми клієнт, який відкриє депозит у гривні терміном на 3 місяці отримає +1,4% до відсоткової ставки на перший місяць дії вкладу. А якщо термін дії нового депозиту 6, 9 або 12 місяців – то вкладник отримає на 2,8% більшу відсоткову ставку у перший місяць у порівнянні із стандартними ставками Ідея Банку. Скористатися святковою програмою дуже просто – головне, звернутися до відділення під час дії акції та розмістити депозит.
Подарунки від Ідея Банку на цьому не закінчуються – з нагоди своєї річниці банк підготував цікаву акцію для своїх постійних клієнтів. В рамках нової акції діючі клієнти банку, які отримали смс-повідомлення із запрошенням взяти участь у акції «Заробляй більше із Ідея Банком», отримають можливість збільшити відсоткову ставку для свого депозитного вкладу.
За умовами цієї акції, вкладник отримає +0,5% до ставки до розміщеного депозиту, якщо приведе в банк нового клієнта. Головна умова – аби рекомендований клієнт розмістив депозит терміном на 6 місяців на суму більшу або таку, що дорівнює 50 тисяч грн. Кожен діючий вкладник може порекомендувати двох нових клієнтів та отримати надбавку до депозиту у розмірі +1%.
– Зараз набуває популярності послуга відкриття депозиту онлайн – чи пропонує Ідея Банк таку опцію своїм клієнтам?
– В нашому банку клієнти не тільки можуть відкрити депозит не виходячи з дому, але й отримають додатково вищу (на +0,5%) відсоткову ставку за вкладами відкритими онлайн, ніж на відділені. І ця послуга користується популярністю серед наших клієнтів – через нашу систему інтернет-банкінгу відкривається близько 35% усіх вкладів Ідея Банку.
– Яким банкам зараз довірять українці і готові нести свої заощадження?
– Навчені гірким досвідом попередніх криз, сьогодні українці обережно обирають банки для розміщення своїх заощаджень. Вони вже детально вивчають діяльність банку на ринку, кількість років роботи на ринку, його репутацію та власників, надаючи перевагу державним банкам та банкам з іноземним капіталом, які належать потужним фінансовим групам.
– І останнє питання, класичне, в якій валюті найкраще зберігати заощадження?
– Будь-який банкір вам скаже: фінансові ризики потрібно диверсифікувати, – депозити розміщати в різних валютах та в різних банках.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас