НАБУ і Антимонопольний комітет викрили змову в справі щодо днопоглиблення порту "Южний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ і Антимонопольний комітет викрили змову в справі щодо днопоглиблення порту "Южний"

Казна та Політика
360
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Антимонопольний комітет України (АМКУ) викрили змову в справі щодо днопоглиблення порту “Южний”.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
“На підставі фактів, встановлених детективами НАБУ 7 вересня 2017 року, АМКУ визнав змову в діях учасників торгів із закупівлі робіт та послуг за днопоглиблення в порту “Южний”. Два підприємства, які вдалися до антиконкурентних узгоджених дій – ТОВЛІГОС УА” та ТОВУКРЗВЯЗОКГІДРОБУД” – комітет оштрафував на загальну суму близько 23 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією прес-служби, їм заборонено брати участь у торгах на закупівлю товарів, робіт або послуг за рахунок держави протягом найближчих 3 років. Так, в жовтні 2015 Южненська філія ДП “Адміністрація морських портів України” здійснила закупівлю експлуатаційних днопоглиблювальних робіт в акваторії морського порту “Южний”.
За результатами торгів було укладено договір з ТОВЛІГОС УА” на суму майже 134 млн гривень. Слідство вважає, що цю закупівлю провели за завищеними цінами.
Зазначається, що розслідування цього епізоду детективи НАБУ почали в кінці 2015 року. Згодом, зібравши достатньо інформації, яка свідчила про можливі антиконкурентні дії з боку учасників торгів, НАБУ звернулося в АМКУ і той почав власне розслідування.
Вердикт АМКУ, який визнав наявність порушень, стане вагомим доказом у кримінальному провадженні за фактами корупції на ДП “Адміністрація морських портів України” (АМПУ), яку розслідують детективи НАБУ.
Крім того, на підставі зібраних доказів у розслідуванні згаданого кримінального провадження, навесні 2017 року НАБУ подало до Господарського суду м. Києва позов про визнання недійсним договору на суму 712 млн гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас