Названо найпривабливіші області України для інвестування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найпривабливіші області України для інвестування

Кредит&Депозит
1910
Офіс ефективного регулювання проаналізував ведення бізнесу в Україні щодо інвестиційної привабливості та визначив найбільш привабливі області для інвестування, серед яких Сумська, Івано-Франківська та Тернопільська.
Про це під час презентації результатів дослідження “Легкість ведення бізнесу. Рейтинг українських міст” сказав голова Офісу ефективного регулювання Олексій Гончарук.
«Для того, аби боротись за інвестиції у світі, Україна має виглядати привабливо. Є міжнародні організації, до думки яких прислухаються інвестори. Серед таких організацій, безумовно, – Світовий банк. І Світовий банк складає рейтинг Doing Business. Це дуже конкретні критерії, за якими Світовий банк по всьому світі оцінює стан справ в країнах для того, щоб зробити свій висновок і підказати інвесторам, куди краще інвестувати гроші», – сказав Гончарук.
Він зазначив, що методологія Світового банку побудована таким чином, що оцінюється тільки столиця, а що відбувається в інших регіонах, з такого рейтингу не видно.
«Тому нам прийшла думка, що було б непогано, аби та сама методологія, але адаптована до звичайних регіонів, могла бути заснована в регіональному аспекті. На нашу думку, такий рейтинг має стимулювати конкуренцію та владу розвивати регіони. Регіони сьогодні мають конкурувати за інвестора, тому що інвестор, який приходить ззовні, приходить не лише у Київ», – сказав Гончарук.
Він зазначив, що так званий рейтинг “Регіональний Doing Business” побудовано максимально близько до методології, яку використовує Світовий банк, оскільки було обрано ряд критеріїв, за якими оцінювались регіони. Один з таких критеріїв – це легкість відкриття підприємства, тобто, як швидко та наскільки дешево можна створити підприємство. Ще одним критерієм аналізу є дослідження різних податків на ті чи інші групи для підприємців. А також критерієм є оформлення земельної ділянки під об’єкти нерухомості, як швидко та наскільки дешево можна пройти необхідні процедури для оформлення права власності чи права користування земельною ділянкою під існуючим об’єктом нерухомості комерційного або промислового призначення.
«Серед інших критеріїв – одержання дозволів на будівництво та приєднання до електромереж», – зазначив експерт.
Він зауважив, що, приміром, за критерієм відкриття підприємства, лідирує Сумська область, а аутсайдером є Луганська область. В легкості одержання дозволів на будівництво лідирує Чернівецька область, а аутсайдером є Чернігівська область, щодо оформлення земельної ділянки лідер – Львівська, а аутсайдер – Харківська область.
«Стосовно загального рейтингу, картина виглядає наступним чином: Суми на 1 місці, зі 107 балами зі 170 можливих, Львів – 103 бали, Івано-Франківськ, Кропивницький – по 101 балу і Тернопіль – 100 балів. Аутсайдерами є Чернігівська область, Херсонська область і Донецька область», – зазначив Гончарук.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас