День Фінансів.юа: депутатська недоторканність і вплив призначення глави НБУ на курс гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День Фінансів.юа: депутатська недоторканність і вплив призначення глави НБУ на курс гривні

466
Четвер, 7 вересня, виступ Президента з посланням до Верховної Ради, день його заяв і висловлювань щодо:
Податків. Президент закликав депутатів не скасовувати єдиний податок. Пояснивши це прохання можливістю “дати трохи часу людям, які називаються середнім класом, попрацювати в режимі багаторічного планування”.
Недоторканності депутатів. Порошенко закликав народних депутатів скасувати депутатську недоторканність, але не зараз, а в 2020 році.
Транзиту газу. Гарант також поставив завдання перевести закупівлю Європою російського газу після 2019 року на східний кордон країни. За його словами, Україна повинна надавати транзитні послуги не Росії, а Євросоюзу.
Грошей, реформ і банківської системи. Президент закликав виконувати програму МВФ і прийняти пенсійну реформу, зауваживши, що кожна копійка, яку Україна отримала від МВФ, зберігається в золотовалютних резервах НБУ, які сьогодні перевищують 18 млрд доларів. Також було відзначено, що в країні завершено “болісний і масштабний процес очищення системи від хворих і небезпечних для всієї системи банків”.
І наостанок, гаряча тема курсу гривні.
Фактична відсутність офіційного глави НБУ, розмови про призначення якого ведуться з квітня, не надає оптимізму гривні, стабільність якої залежить від долара. Як саме призначення офіційного керівника Нацбанку може вплинути на майбутній курс американської валюти пропонуємо ознайомитися тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас