Транзакції по криптовалютах досягнуть $1 трлн до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транзакції по криптовалютах досягнуть $1 трлн до кінця року

Фінтех і Картки
519
До кінця грудня загальний обсяг операцій з використанням біткойнів і альткойнів досягне $1 трлн. У порівнянні з минулим роком показник зросте в 15 разів. З’явилися й інші ознаки криптовалютного буму – перші компанії-єдинороги, рекорди по капіталізації ринку і зростання вдвічі популярності токенів.
Тільки за перше півріччя 2017 року в світі були проведені криптовалютні транзакції на суму $325 млрд. У другому півріччі обсяг угод збільшиться майже в два рази, прогнозує британська дослідницька компанія Juniper Research. Всього з початку року сукупна капіталізація світового ринку криптовалют зросла на 810%, до $161 млрд.
Juniper Research звертає увагу, що з початку року курс біткойнів зріс з $1000 до $4000, а в деякі дні доходив до позначки в $5000. Однак експерти попереджають, що в листопаді після введення протоколу SegWit2x біткойн очікує черговий розкол, який може негативно вплинути на вартість криптовалюти.
Аналітики пояснюють криптовалютний бум зростанням популярності ефіру, ціна якого з січня зросла майже в 50 разів. Ефір часто використовують при проведенні первинного розміщення монет (ICO) – процедури, яка також користується успіхом в 2017 році. Хоча регулятори починають вводити обмеження для цього методу залучення коштів, він вже дозволив компаніям залучити понад $1,3 млрд.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас