Мінфін: Податок на виведений капітал запровадять, попри втрати бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Податок на виведений капітал запровадять, попри втрати бюджету

Казна та Політика
1496
Міністерство фінансів розробило законопроект, який передбачає новий механізм оподаткування прибутку в формі податку на виведений капітал, однак його впровадження вимагає пошуку компенсаторів втрат бюджету.
Про це повідомила прес-служба Мінфіну з посиланням на коментар міністра фінансів Олександра Данилюка.
За попередніми розрахунками, на перших етапах втрати бюджету складуть близько 35-40 млрд грн щорічно.
“Цей механізм створює стимули для реінвестування прибутку в розвиток бізнесу. В той же час, введення цього податку вимагає компенсаторів втрат бюджету. Згідно з попередніми розрахунками, бюджет на перших етапах буде щорічно втрачатиме близько 35-40 млрд грн”, – сказав Данилюк.
За його словами, зараз розроблений законопроект переданий на розгляд уряду, і в разі його прийняття Мінфін пропонує скорочувати бюджетні витрати і виступає проти підвищення податків.
“Ми очікуємо конструктивної роботи з пошуку компенсаторів для впровадження цієї перспективної ініціативи”, – сказано в коментарі міністра.
Національна рада реформ в 2016 році підтримав ініціативу введення податку на виведений капітал з 1 січня 2018 року.
У червні 2017 року Міністерство фінансів підготувало законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал, який буде застосовуватися до нерозподілених дивідендів і прирівняних до них платежів.
Одночасно планується скасування податку на репатріацію дивідендів. Згідно з проектом, для дивідендів ставка податку на виведений капітал складе 15%, для прирівняних до дивідендних платежів – 20%.
Сума дивідендів, отриманих в 2013-2017 роках, за яку вже було сплачено податок на прибуток, не підлягатиме оподаткуванню.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас