Швейцарія відмовляється віддавати "золото Януковича" Україні й вимагає доказів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія відмовляється віддавати "золото Януковича" Україні й вимагає доказів

Казна та Політика
3641
Для передачі Україні золота, вкраденого і вивезеного з країни оточенням екс-президента Віктора Януковича, Швейцарія вимагає надати докази.
Про це з посиланням на федеральний департамент закордонних справ Швейцарії повідомляє ТСН.
“Повернення заморожених активів української влади може відбутися тільки після того, як їх незаконне походження буде встановлено судом. Проте, поки остаточне судове рішення про конфіскацію цих активів не видано українськими судовими органами”, – повідомили у відомстві.
Федеральний департамент закордонних справ Швейцарії не надав інформацію про точну суму заморожених активів.
“На сьогоднішній день українські активи, які оцінюються приблизно в 70 млн швейцарських франків, заморожені в Швейцарії. Оцінка суми може бути змінена в залежності від декількох критеріїв, таких як коливання валютних курсів, вартість акціонерного капіталу, видалення осіб, на які поширюється замороження, часткове звільнення заморожених активів тощо”, – йдеться в повідомленні.
У департаменті заявили, що Генпрокуратура України може розраховувати на допомогу, яка надається Міжнародним центром з відновлення активів, які фінансуються Швейцарією, Ліхтенштейном і Великобританією.
“Федеральна прокуратура, як відповідальний правоохоронний орган в Швейцарії, має відомості про цю справу. Однак, на підставі офіційної таємниці і розслідувань, Федеральна прокуратура поки не може коментувати будь-які поточні кримінальні справи. Як завжди, до всіх причетних застосовується презумція невинності”, – йдеться у відповіді на запит ГПУ.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас