Шотландія введе заборону на автомобілі з ДВЗ до 2032 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шотландія введе заборону на автомобілі з ДВЗ до 2032 року

Технології&Авто
280
Шотландія прямує до своєї нової мети – поетапної відмови від нових бензинових і дизельних автомобілів до 2032 року, випереджаючи Францію і Великобританію, які оголосили про плани заборонити бензинові та дизельні автомобілі до 2040 року, повідомляє Electrek.
У своєму виступі прем’єр-міністр Шотландії Нікола Стерджен заявив: «Наша мета полягає в тому, щоб до 2032 року в Шотландії було припинено виробництво бензинових і дизельних автомобілів – це встановлено в плані по боротьбі з кліматичними змінами, ми хочемо здійснити перехід на електромобілі на 8 років раніше, ніж Британія».
Проблема в тому, що Шотландія, яка домагалася своєї незалежності, не має повноважень щодо стандартів транспортних засобів та оподаткування. Проте, вони планують докласти всіх зусиль для досягнення поставленої мети.
Прем’єр-міністр заявив, що протягом наступних кількох місяців влада викладе детальний план з масового розширення числа пунктів електричної зарядки, розширять фонд «Зелений автобус», прискорить закупівлю електромобілів у державному і приватному секторах, а також підготує демонстраційні проекти зі стимулювання використання електромобілів. Уряд Шотландії також планує побудувати трасу A9, першу повністю електрифіковану автомобільну дорогу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас