Dragon Capital спрогнозуавали, коли Україні виділять черговий транш МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dragon Capital спрогнозуавали, коли Україні виділять черговий транш МВФ

Казна та Політика
1161
Головний економіст інвестиційної компанії Dragon Capital Олена Бєлан прогнозує, що Міжнародний валютний фонд виділить черговий транш Україні в кінці поточного або на початку наступного року.
Про це йдеться в коментарі Dragon Capital.
“Динаміка резервів у найближчі місяці залежатиме від обсягів фінансування МВФ і інших міжнародних організацій, а також валютних запозичень уряду на внутрішньому і зовнішньому ринках. З огляду на повільне виконання Україною зобов’язань, необхідних для отримання п’ятого траншу МВФ, надання коштів ($1,9 млрд) ймовірно затримається до кінця 2017 або початку 2018 року”, – повідомила економіст.
За її словами, це спричинить затримку бюджетного фінансування від інших міжнародних організацій, яка, за оцінками компанії, може скласти близько 1 млрд доларів.
“Ми вважаємо, що це не завадить Міністерству фінансів вийти на ринок єврооблігацій з дебютним випуском суверенних бондів з моменту реструктуризації в 2015 році, а також запропонувати інвесторам обмін коротких суверенних єврооблігацій на довші. Однак сума готівкових коштів, які будуть перераховані в золотовалютні резерви внаслідок цієї операції, може виявитися меншою, ніж передбачувані нами 1,5 млрд доларів”, – підкреслила Бєлан.

Довідка Finance.ua:

  • Перший транш в розмірі 5 млрд доларів Україна отримала в березні 2015 року.
  • Другий (1,7 млрд доларів) – в серпні 2015 року, третій (1 млрд доларів) – у вересні 2016 року, четвертий (1 млрд доларів) – в квітні 2017 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас