У Житомирі впровадили перший в Україні електронний квиток нового покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Житомирі впровадили перший в Україні електронний квиток нового покоління

Фінтех і Картки
77
Житомир став першим містом в Україні, де запустили принципово нову технологію оплати в транспорті.
У Житомирі впровадили безконтактну оплату банківською карткою проїзду в комунальному транспорті. Така технологія лише починає ширитися Європою, однак уже з 5 вересня вона доступна для жителів Житомира й дозволяє розраховуватись за проїзд у тролейбусах банківською карткою платіжної системи Visa будь-якого банку світу.
Проект реалізовується місцевою владою, ПриватБанком та Visa в рамках «Електронного квитка» Житомирської міської ради та спрямований на забезпечення швидкої та зручної оплати проїзду без використання готівки.
«ПриватБанк із задоволенням долучився до транспортного проекту з безконтактними оплатами в Житомирі, на сьогодні це найсучасніша технологія електронного квитка, що не вимагає від жителів міста придбання додаткових карток чи проїзних документів, – зазначив керівник напрямку «Платежі та перекази» ПриватБанку Олексій Путятін. – За використанням таких провідних технологій майбутнє не лише України, а й усієї Європи».
У Житомирі впровадили перший в Україні електронний квиток нового покоління
Усі бажаючі можуть оформити й собі безкоштовну картку Visa в будь-якому відділенні ПриватБанку та розраховуватись за проїзд у транспорті безконтактним платежем. Окрім цього, з 5 вересня житомиряни можуть оплачувати проїзд у трамваях й за допомогою сканування QR-коду. Технологія дозволяє придбати та закомпостирувати електронний квиток за допомогою мобільного додатка Privat24, відсканувавши QR-код зі спеціального стикера в транспорті.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас