Ринок мікрокредитів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок мікрокредитів в Україні

Кредит&Депозит
567
На сьогоднішній день ринок мікрокредитів в Україні активно зростає.
Уже зараз пошуковий запит «онлайн-кредит» перевищує 40 000 запитів на місяць (за даними Google за липень), а телебачення і зовнішня реклама заповнені оголошеннями про видачу позик. Самих сервісів, що надають послуги онлайн кредиту, стає все більше і більше, що породжує щільну конкуренцію і багато бонусів клієнтам: безкоштовні перші позики, знижки на повторні позики, реферальні програми і різні акції.
Але в чому полягає привабливість мікрокредитів для клієнтів? По-перше, це дійсно простий спосіб отримати кошти на свою карту або у спеціальному відділенні за 10-15 хвилин, надавши тільки свій паспорт та ІПН. Не маючи будь-яких проблем з попередніми кредитами, ви можете практично зі 100% вірогідністю розраховувати на видачу позики для своїх потреб. У порівнянні з банками, де вам потрібно буде заповнювати об’ємний пакет документів, підтверджувати місце роботи, надавати довідку про доходи і витрачати пристойну кількість часу в відділенні — це велика конкурентна перевага.
По-друге, це досить легкий початок. Багато сервісів надають перші кредити всім своїм новим користувачам абсолютно безкоштовно, що дає можливість протестувати якість сервісу, не піддаючи себе фінансовому ризику.
По-третє, деякі компанії готові надавати відносно великі суми для позики: вони можуть досягати 20 000 гривень (хоча середній показник максимального кредитного ліміту по ринку — близько 10 000 гривень) на термін від 1 дня до 3-х місяців, що в принципі покриває великий відсоток призначених для користувача кредитних запитів.
Якщо перший кредит можна взяти безкоштовно, то наступні кредити вже будуть коштувати непогану суму. Середня місячна процентна ставка по ним коливається від 25% до 60%, тобто якщо ви берете позику на 10 000 грн на 30 днів, то після закінчення цього терміну ви повинні будете повернути від 12 500 до 16 000 грн. Але якщо врахувати, що реальні ризики для компанії в такому вигляді кредитування набагато вищі, ці цифри цілком виправдані.
Для порівняння, на європейських ринках або у США процентна ставка за кредитами більш стабільна серед конкуруючих сервісів і коливається в районі від 20% до 30% в місяць. В окремих випадках для позичальників з дуже поганою кредитною історією процентна ставка може бути істотно підвищена — до 100% і більше.
В цілому, згідно з пошуковою статистикою, частотність найпопулярнішого пошукового запиту з пошуку кредитів «кредит онлайн» в Україні за останній рік зросла майже в 3 рази, що є вагомим показником загального зростання даного інтернет-сегмента.
Ринок мікрокредитів в Україні
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас