«Розумна школа»: Mastercard і Ощадбанк презентували універсальний електронний учнівський квиток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Розумна школа»: Mastercard і Ощадбанк презентували універсальний електронний учнівський квиток

Особисті фінанси
111
Рішення, яке відсьогодні працює у столичній Введенській гімназії, об’єднало функціонал безконтактної платіжної картки, перепустки до школи й ключа доступу до онлайн-кабінету учня.
Підтримуючи курс на інновації в сфері освіти, компанія Mastercard у партнерстві з Ощадбанком представили цифровий учнівський квиток, який об’єднує функціонал звичайного учнівського, шкільної перепустки й банківської картки. Перші 300 учнів з 1-го по 11-й клас столичної гімназії № 107 «Введенської» уже отримали учнівські нового формату.
«Наша гімназія створює освітнє середовище, яке відповідає вимогам сучасності й закладає фундамент для соціалізації учнів у світі, де інновації й технології наповнюють усі сфери життя. З цією установкою працюють наші педагоги, цим же вектором ми послуговуємося в інтеграції тих чи інших технологій у навчальний процес і просто в шкільне життя. Електронний учнівський квиток — один з важливих елементів цього підходу», — прокоментувала Катерина Спітковська, директор гімназії № 107 «Введенської».
Учнівський квиток реалізовано на базі безконтактної банківської картки Mastercard, яка прив’язана до рахунку одного з батьків або опікунів учня. Її можна використовувати на турнікетах на вході до школи як електронну перепустку. Батьки можуть налаштувати отримування сповіщень про час входу й виходу дитини з навчального закладу — у формі sms- чи email-повідомлень. Це обмежує можливість несанкціонованого входу сторонніх осіб на територію школи й гарантує додаткову безпеку учням і спокій батькам.
«Впроваджуючи інноваційні проекти в різних сферах, ми не могли оминути освітні заклади, адже важливо вже змалку привчати дітей до сучасної фінансової культури. Ми хочемо бачити сьогоднішніх школярів в майбутньому успішними і освіченими громадянами своєї країни. Саме тому відкриваємо світ нових можливостей і корисних фінансових знань для учнів однієї з найкращих гімназій столиці. Впевнений, що завдяки своїй учнівській картці вони переконаються, наскільки важливими у повсякденному житті є знання про платіжні картки і безготівкові розрахунки. Вже зі шкільної лави діти зможуть навчитись бути відповідальними за свої фінансові рішення», — зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.
Завдяки функціоналу банківської картки від Ощадбанку з технологією безконтактної оплати Mastercard, цифровий учнівський квиток стає зручним форм-фактором для розрахунків усюди, де приймаються безготівкові, зокрема й безконтактні оплати. Так, учні зможуть безконтактно оплачувати обіди за допомогою терміналу у шкільній їдальні, а також сплачувати за покупки в інших торгових точках за межами навчального закладу і в мережі Інтернет за умови додаткових налаштувань картки за рішенням батьків. Еквайром проекту виступає Ощадбанк.
«Освоювати сучасні платіжні інструменти й формувати навички розумного планування витрат необхідно змалечку – це закладає фундамент фінансової грамотності та безготівкового стилю життя. Згідно з дослідженням1, 90% підлітків вважають, що користування банківською карткою робить їх більш уважними в розпоряджанні грошима. Ми дуже раді, що цю ідею поділяють наші партнери, які готові реалізувати подібні smart city проекти й створювати продукт, який виходить за межі традиційного уявлення про платіжну картку», — відзначила Віра Платонова генеральний директор Mastercard в Україні, Молдові, Грузії та країнах Центральної Азії.
Ще одним нововведенням від партнерів проекту стала можливість доступу до системи MyOsvita завдяки електронному учнівському квитку, а саме до таких сервісів, як електронні сповіщення для батьків про відвідування дитиною школи, доступ до інформації про навчально-виховний процес дитини, звіти про харчування в їдальні. Доступ до системи MyOsvita реалізовано за технічної підтримки Науково-дослідного інституту прикладних інформаційних технологій (НДІ ПІТ).
Нагадаємо, що це не перший інноваційний проект партнерів для освітніх закладів. Цього літа Mastercard і Ощадбанк підписали з Національним авіаційним університетом Меморандум про тристоронню співпрацю. Документ засвідчує наміри партнерів створити «розумний університет» з інтеграцією платіжних можливостей банківської картки зі студентським квитком й інструментом для доступу до користування університетською інфраструктурою.
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас